Este una dintre cele mai cunoscute si dulci sortimente de miere datorita gustului delicat cu tenta florala.
Isi pastreaza starea lichida pentru o lunga perioada de timp datorita continutului ridicat de fructoza.
Datorita continutului scazut de zahar, reprezinta cea mai buna alegere pentru diabetici.
Compozitia mierii de salcam
Mierea de salcam contine multe vitamine (mai ales B1, B2, B6 si B12), fitohormoni, compusi aromatici, acizi organici, flavoane, falvonoida, dextrina si diversi compusi ai azotului. In total in acet tip de miere se regasesc un numar de aproximativ 435 substante.
Continutul de fructoza al mierii de slacam este cu 41,7% mai ridicat decat al altor tipuri de miere. In comozitia sa mai intra si zaharoza si maltoza intr-o proportie de 10%, la care se mai adauga si glucoza in proportie de 34,7%.
Mierea de salcam este utilizata in tratarea urmatoarelor afectiuni: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, stimularea poftei de mancare, probleme digestive, imbunatatirea activitatii inimii si a ficatului, creste procentul de hemoglobine din sange. Mierea de salcam este ideala in a trata tusea deoarece are un efect antispetic. Din cauza ca are un continut scazut de acid, mierea de salcam este utilizata si pentru a trata problemele digestive datorate secretiei abundente de acid gastric. Datorita continutului scazut de polen nu produce reactii alergice la fel de puternice cum este in cazul mierii poliflore. Este un execelent tonic pentru femei gravide, copii si persoane aflate in convalescenta.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.